fourchette catering

Website ontwerpen

Website ontwerpen

Als bestaande of nieuwe onderneming heb je mogelijk nood aan een website. Heb je zelf wat computerskills en denk je dat je een website kan ontwerpen dan kan je zelf aan de slag. Maar vergeet niet dat het resultaat wel bevredigend moet zijn. Niet alleen dat het er goed moet uitzien, maar ook je bezoekers het mooi en doeltreffend moeten vinden.

Een website tegenwoordig is veel meer dan wat tekst en afbeeldingen plaatsen. Het moet mooi ogen en je bezoekers kunnen overhalen om een dienst of product te bestellen. Want daar gaat het om tegenwoordig, de conversie van een website. Je moet nieuwe klanten kunnen behalen of mensen die contact opnemen omdat ze geïnteresseerd zijn in jouw dienst of product. Heb je daar de nodige kennis van om dat allemaal op poten te zetten? Indien niet dan moet je een professional zoeken die een website ontwerpen kan.

En daar heb je heel wat keuze in tegenwoordig. Er zijn heel wat zelfstandige freelancers en bedrijven die gespecialiseerd zijn in het maken van doeltreffende websites of webshops. Informatieve websites moeten tot doel hebben de potentiële klant te overhalen om contact op te nemen. Terwijl een webshop echt gemaakt is om producten via het internet te verkopen. Beide opties moeten professioneel ogen en de klant vertrouwen geven.

De snelheid en bereikbaarheid van een website is tegenwoordig ook zeer belangrijk. Degelijke webhosting is dus ook van belang, want niemand wil een website openen die traag is of helemaal niet werkt.

Gerelateerde onderwerpen:

website ontwerpen, website bouwen, betaalbare website

website laten maken kostprijs

Website laten maken kostprijs

Website laten maken kostprijs

Een website laten maken heeft een prijs. Hoeveel die precies is hangt af van een aantal factoren. Bijvoorbeeld wat je wensen zijn. Wat wil je als website hebben en wat wil je ermee bereiken? Heb je een standaard bedrijfswebsite nodig met enkele pagina’s tekst en contact gegevens. Verder geen optimalisatie omdat je je klanten niet via het internet zal zoeken. Dat is perfect mogelijk en zulke websites zijn best wel betaalbaar. Denk aan een bedrag van enkele honderden euro’s.

Heb je toch een uitgebreidere website nodig? Enkele diensten of producten die je wil verkopen, een mailinglijst bijhouden, webhosting en zoekmachine optimalisatie? Dan kan de prijs al wat oplopen en heb je ook wat meer budget nodig. Maar je moet steeds denken dat je er ook geld zal uithalen. Het is dus een investering die zichzelf zal terugbetalen in de toekomst.
Je start geen onderneming voor even, maar wel voor de rest van je leven als je het goed wil doen. Ondernemen is een levensstijl geworden, dus moet je naar de toekomst toe ook goed investeren. Zoek een degelijke webdesigner die je een website kan maken aan een degelijke kostprijs. Je kan in overleg bepalen wat er precies gemaakt zal worden en wat de betaalmogelijkheden zijn. Als je in een constructief gesprek kan bepalen hoe het verder zal verlopen, dan schep je een goede band.

Het is handig om steeds bij dezelfde webdesigner terecht te kunnen. Hij weet hoe het allemaal in mekaar zit aangezien hij jouw website gemaakt heeft. Dan moet je niet steeds gans het idee uit te leggen als je bijvoorbeeld een aanpassing wil die je al eens besproken hebt. Zo bespaar je tijd en heb je een goede relatie met de freelancer. De kostprijs om een website te laten maken kan je makkelijk bekomen door een offerte aan te vragen.

wordpress webdesign

WordPress webdesign

WordPress webdesign

WordPress webdesign. Er bestaan tegenwoordig heel wat systemen om een website te maken. De voornaamste zijn Joomla, Wix, Drupal en WordPress. Het gemak van zo een CMS is, dat er een beheersysteem aan gekoppeld is waarmee je de website kan aanpassen. Ook zijn er tal van thema layouts waarmee je het uitzicht van de website kan bepalen.

Voor websites is tegenwoordig een wordpress webdesign helemaal in. WordPress is ook het meest gebruikte systeem ter wereld. En als je het gaat gebruiken zal je snel merken waarom. Er zijn tal van plugins verkrijgbaar waarmee je de website makkelijk kan uitbreiden. Dus voor standaard websites tot zeer uitgebreide websites kan je echt wel met WordPress gaan werken.

Heb je er zelf niet voldoende kaas van gegeten? Geen probleem, dankzij de populariteit van het systeem zijn er ook zeer veel webdesigners die hiervan kennis hebben. Ze kunnen een website sneller op poten zetten en volledig naar wens afwerken. Je hoeft dit dus helemaal zelf niet te doen en dat is maar handig ook. Als je een ondernemer bent dan moet je je focussen op je eigen product of dienst. En dan moet je iemand anders de website laten maken. Zo eenvoudig is het. Spendeer niet teveel tijd met te proberen, want het resultaat zal zo goed niet zijn.

Je kan een wordpress webdesigner makkelijk zoeken en vinden via de zoekmachines die beschikbaar zijn. Over gans het land zijn er veel freelancers die zich hierin gespecialiseerd hebben dus het is maar een kwestie van tijd eer je website online staat. Geef je wensen voor een nieuwe website door en hou contact over de evolutie van de werken. Zo kan je eventueel feedback geven en tot een professionele website komen. Het resultaat moet het uithangbord worden van je onderneming, dus het moet mooi ogen.

Mooie website laten maken

Mooie website laten maken

Heb je een nieuw project klaar staan dat je binnenkort wil lanceren. Een leuk product of een interessante dienst waarvan je denkt dat veel mensen gebruik van willen maken. Tof dat je zo geëngageerd bent en van het ondernemende type bent. Ook al zijn er in België jaarlijks ongeveer 40.000 nieuwe starters, er is altijd nood aan nieuw ondernemend talent.

Maar om je te onderscheiden van andere ondernemers heb je een website nodig. Zo ben je via het internet bereikbaar en kan je daar klanten binnenhalen. Het is een must om potentiële klanten te zoeken via het internet want daar liggen de kansen voor het grijpen. Je kan een groot publiek aanspreken maar daarvoor moet je een mooie website laten maken.

Als je hier geen kaas van hebt gegeten dan moet je er zelf niet aan beginnen. Het resultaat zal niet mooi zijn en de kans is klein dat bezoekers je website zullen vinden. Een website moet er niet alleen mooi uitzien, er moet ook voldoende tekst aanwezig zijn waar zoekwoord combinaties in verwerkt zijn. Die combinaties zullen ervoor zorgen dat bezoekers je website gaan vinden. Zoek dus een webdesigner die deze beide zaken voor je kan in orde maken. Het is een investering die nodig is en waarvan je de vruchten zal plukken in de toekomst.

Evalueer je nieuwe website pas na enkele maanden of zelfs maar na een jaar. Je kan niet op korte termijn denken als je een nieuwe onderneming start. Het duurt even voor je website een goede positie heeft in Google en meer en meer mensen je via die weg zullen vinden. Het geeft je ook de tijd te groeien in gans het proces en je onderneming goed op poten te zetten. Maak een stevige basis gecombineerd met hard werken en je mooie website zal zeker succes kennen.

wordpress specialist

Website prijzen

Website prijzen

Website prijzen. Je kan je afvragen wat een website precies kost. Niemand die je hier een vast tarief voor kan geven of een website waar dit vastgesteld is. Elke webdesigner rekent zijn uren aan en komt dus steeds met een andere prijs. Het hangt ook af van wat ze precies van welk zullen verrichten. Is het enkel een website of zit er ook dienst na verkoop bij, webhosting en dergelijke meer.

De website prijzen kunnen dus nogal schommelen. Zelfs het verschil tussen een eenmanszaak en een bedrijf met enkele werknemers zal je al merken. De freelancer kan alleen werken en heeft niet dezelfde kosten dan een bedrijf. Maar in het bedrijf zitten meerdere professionals die alle kennis kunnen samenleggen. Dat kan handig zijn als je naast een website ook zoekmachine optimalisatie wil of webhosting en een domeinnaam.

Als je een website wil laten maken dan vraag je best enkele offertes aan. Dat kan je doen door een e-mail te sturen naar enkele bedrijven en freelancers. Eens je ze ontvangen hebt kan je beginnen vergelijken. Waar willen de webdesigners zich in onderscheiden. Je hoort vaak zeggen dat de goedkoopste niet altijd de beste keuze is en ook de duurste geen goede oplossing is. De middenmaat is dan de meest interessante optie. Maar je kan hier zelf een oordeel over vellen en voor de keuze gaan die jou het beste lijkt.

Een offerte is enkel nog maar een prijs. Je weet nog niet met wie je te maken hebt. Plan een gesprek in en leg je plannen uit. Dan kan je zien of ze de nodige kennis hebben om jouw website idee tot een goed einde te brengen. De uiteindelijke uitwerking moet er goed uitzien en klaar zijn voor zoekmachines. Een combinatie die meer en meer nodig is.

wat is seo

Wat is SEO

Wat is SEO?

Wat is SEO? Je hebt er vast wel eens van gehoord, of als je zelf tekstschrijver bent kom je er zo nu en dan mee in aanraking: SEO-teksten. Wat is dit nu precies. SEO staat voor Search Engine Optimalisation. SEO is een verzameling van technieken. Deze technieken zijn gericht op het optimaliseren en verbeteren van je website of webshop voor de vindbaarheid in zoekmachines zoals Google en Bing. Een SEO tekst is dus bedoeld voor zoekmachines. Het draait hierbij om relevante en waardevolle inhoudt voor de lezer. Als je daar aan vasthoudt, optimaliseer je de tekst (mits goed opgebouwd) tegelijkertijd voor zoekmachines. Een relevante web-tekst is een alternatieve benaming voor SEO-tekst. Maar, wat maakt een tekst dan uiteindelijk een goede, relevante web-tekst?

Om te beginnen is het zo dat over SEO-teksten/ web-tekst echter veel misverstanden bestaan. Er wordt vaak gedacht dat als je een tekst vol stopt met zoekwoorden en zinnen hij vanzelf hoog scoort bij de zoekresultaten. Gelukkig zijn Google en andere zoekmachines tegenwoordig een stuk slimmer. Wat is SEO wel? Zoekmachines hebben aanknopingspunten nodig om een tekst te doorgronden en kunnen niet interpreteren en raden zoals wij mensen. Een goede SEO-tekst is prettig leesbaar voor mensen en zo begrijpelijk mogelijk voor zoekmachines. Zo verschijnt hij hoger bij de zoekresultaten en levert hij gratis bezoekers op via bijvoorbeeld Google.

Het schrijven van SEO-teksten begint met zoekwoorden. Dit vormt het belangrijkste deel en tevens de basis van een SEO-tekst. Je wilt als tekstschrijver bereiken dat jouw geschreven stuk bovenaan bij de resultaten komt te staan wanneer mensen hier naar zoeken. Om dit makkelijker voor je te maken kun je het volgende doen.
Pas zoekwoorden bewust toe in de tekst, met name in (tussen)koppen. Daarnaast is het handig om de tekst zo in te delen dat scannende lezers niet afhaken. Gebruik hiervoor bulletpoints, korte alinea’s en tussenkoppen. Verder kun je de lezers aansporen tot actie. Overtuig ze door bijvoorbeeld contact op te nemen. Het laatste punt klinkt commercieel, maar dat hoeft het niet te zijn. Je kunt ook een informatief artikel schrijven uit ‘branding’ oogpunt en mensen vriendelijk attenderen op je nieuwsbrief, je Twitter-account, LinkedIn etc. Verkopen is gunnen en door kennis te delen bouw je een band op met je bezoekers.

Verder is uiteraard de kwaliteit van je tekst belangrijk. Dit wordt door Google als zeer relevant beschouwd als het gaat om een rangorde maken van wat de eerste resultaten zullen zijn. Het gaat hierbij voornamelijk om een goed verloop van het verhaal met de juiste kernwoorden en eventueel afbeeldingen die de tekst goed ondersteunen. Wanneer dit niet het geval is dan wordt je tekst door Google beschouwd als irrelevant voor zoekmachines. Zorg er dus voor dat je een kwalitatief goede tekst in elkaar zet met ondersteunend materiaal en een goede hoeveelheid aan kernwoorden, dit kunnen natuurlijk ook synoniemen zijn.

Uiteindelijk wil je natuurlijk bereiken dat jouw tekst tussen de belangrijkste en eerste zoekresultaten terecht komt, maar hoe doe je dat precies? Het komt erop neer dat je gewoon terug moet naar de basistips die al een stuk terug staan beschreven. Hiernaast is het nog belangrijk om je doelgroep en je doelen te bepalen. Voor wie wil je schrijven? Verder is het ook zeer belangrijk om je onderwerp en de boodschap die je wilt overbrengen te bepalen. Tot slot is de structuur relevant. Bij SEO-teksten komt er wel minimaal één extra focus bij: het geschikt maken van de tekst voor het online medium. Met andere woorden: het leesbaar maken van de tekst voor lezers vanaf een computerscherm; en steeds vaker ook vanaf mobiele apparaten.

Je vraagt je misschien af waar Search Engine Optimization blijft in dit geheel. Het komt erop neer dat eigenlijk al je teksten SEO-proof moeten zijn. Het onderwerp is over het algemeen een deel van de zoekopdracht die je lezers hebben gebruikt waarna ze op de pagina zijn uitgekomen. En je wilt vanzelfsprekend dat alle pagina’s goed te vinden zijn. Een grondige doelgroep- en zoekwoordanalyse hoort altijd vooraf te gaan aan het schrijven van de tekst. Dat geeft de juiste input voor het onderwerp van de tekst en voor welke doelgroep je de tekst schrijft, maar ook op welke woorden de tekst vindbaar moet worden. Uiteraard ga je als SEO-schrijver deze tips volgen, waardoor je tekst beter te vinden wordt op Google en andere zoekmachines. Daarnaast maak je de teksten op deze manier beter leesbaar voor de bezoekers. Je schrijft op deze manier een kwalitatieve tekst voor je lezers, die tevens hoger zal komen te staan bij de rangschikking van Google voor belangrijkste resultaten.

Stappenplan voor het schrijven van SEO-teksten

SEO-teksten zijn teksten voor lezers waarin je duidelijk maakt dat jij biedt wat ze zoeken. Het staat voor Search Engine Optimalisation. Je zorgt ervoor dat mensen makkelijker vinden wat ze zoeken via een zoekmachine. Om een zo goed mogelijke SEO-tekst te schrijven worden hieronder 5 tips gegeven.

1. Denk niet aan zoekmachines

Het verleidelijk jezelf meteen te verliezen in de techniek bij het schrijven over zoekmachines. Er komen allerlei vragen in je op als Hoe kom je aan het juiste woordenaantal? Waar plaats je de belangrijkste woorden? Hoe zit het met URL’s? Onthoud altijd dat je de tekst voor de bezoekers schrijft. Vraag je hierbij af wat het doel van de pagina is, voor wie je de tekst schrijft, wat je hoopt dat de lezer na afloop doet en wat plan B is, wanneer hij of zij niet doet waar je in eerste instantie op hoopte. Door hier van te voren goed over na te denken schrijf je betere teksten, die meer aanslaan bij de lezers en vaker gedeeld zullen worden via social media, wat vervolgens weer goed is voor SEO.

2. Bepaal zoekwoorden

Zoekwoorden zijn simpel gezegd gewoon letterlijk de woorden waar mensen op zoeken. Het zijn de woorden die worden ingetypt bij de zoekmachine. Google bepaalt op basis van deze woorden wie er in de top tien zal komen en wie niet. Bij het schrijven van een SEO-tekst verwerk je zoekwoorden op zo’n strategische manier in je tekst dat zoekmachines signalen geeft over jouw tekst met betrekking tot de woorden waar de zoeker mee zoekt. Om te bepalen wat nou de beste zoekwoorden zijn kun je een lange discussie houden. Echter blijft de snelste manier om ze te vinden via Google Suggest. Door een hoofdterm in de zoekmachine in te voeren wordt het aangevuld met veel gebruikte suggesties. Let er wel op: ook al heb je een juiste combinatie van zoekwoorden gevonden na verloop van tijd, je zal altijd concurrentie houden.

3. Zorg voor een tekst van hoge kwaliteit

Een belangrijk voordeel van het vooraf bepalen van een zoekwoord is dat je rekening kunt houden met de bedoeling waarmee mensen zoeken. Je leest als het ware hun gedachte en vervolgens kun je hiermee rekening houden bij het schrijven van je tekst. Wanneer je dit niet doet dan is de kans groot dat de lezers afhaken, omdat je niet biedt wat zei zoeken, ondanks dat je toch een goede combinatie van zoekwoorden hebt gevonden. Nu je dit weet kun je beginnen met het schrijven van een kwalitatief goede tekst. Laat SEO eerst even achterwege en focus vooral op de boodschap die je wilt overbrengen, je doelgroep en de actie die je wilt ondernemen. Het is leuk en aardig dat je hoog scoort op Google, maar je hebt er niet zo veel aan als bezoekers niets op je website doen. Hou hierbij in het achterhoofd dat je tekst minimaal 350 woorden moet zijn, omdat Google minder de neiging heeft om korte teksten bovenaan te zetten. Bovendien kun je er meer zoekwoorden in plaatsen en synoniemen als je het langer maakt.

4. Gebruik copywritingtechnieken

Het is handig om gebruik te maken van copywritingtechnieken wanneer je klaar bent met het schrijven van je tekst. Een copywriter wordt ook wel omschreven als iemand die verkoopt achter een toetsenbord.

Het is zeer belangrijk om overtuigende argumenten te gebruiken wat mensen direct tot een bepaalde actie zal motiveren. Op internet lezen mensen namelijk niet heel goed. Het is al heel wat wanneer ze 25 procent van de tekst in zich opnemen. Hou ze dus op je pagina door te schrijven in voordelen in plats van specificaties, laat gebruikers die voordelen van een product of dienst zelf benoemen via bijvoorbeeld video’s. Verder moet is het relevant om het probleem wat klanten tegen kunnen komen zo goed mogelijk te omschrijven en op wat voor manier het product of dienst dit oplost. Geef tot slot eventueel garanties als het nodig is en zorg ervoor dat je anders bent dan je concurrenten. Het verwerken van dit soort punten werkt voornamelijk goed bij commerciële teksten. Mensen kiezen op basis van hun emotie. Maak hier dus gebruik van en overtuig ze waarom jij zo veel beter bent dan je concurrenten. Wat heb jij wel dat de rest niet heeft? Benadruk dit in je tekst en ook uiteraard in de vormgeving ervan. Zo vergroot je de kans dat je bezoekers de actie ondernemen die je graag van ze ziet.

social marketing

Social marketing via Facebook en andere social media

Social marketing via Facebook en andere social media

In 2016 had voor de eerste keer meer dan de helft van de Amerikaanse bevolking Facebook. Het is geen verrassing dat Facebook een uitstekend platform is voor bedrijven om hun marketinginspanningen in te investeren. Met de toenemende mogelijkheden van het advertentieplatform hebben adverteerders verschillende manieren om met Facebook te adverteren en zo hun doelgroep te bereiken. Hieronder vind je 10 tips over je in overweging kunt nemen voor het adverteren van berichten op een social media platform als Facebook. Je vindt hier enkelen van de nieuwste innovaties binnen het advertentieplatform van Facebook, evenals enkele van de meer traditionele technieken die jouw bedrijf helpen social media marketinginspanningen effectief te optimaliseren.

1. Vermijd drop-off van advertenties

Om de effectiviteit van een Facebook-advertentie, in het bijzonder een directe reactiecampagne die een gebruiker naar een bestemmingspagina stuurt, te vergroten, moet je het bericht zo klein mogelijk houden. Wanneer gebruikers van de advertentie zelf worden doorverwezen naar een specifieke bestemmingspagina, gebeurt er vaak een afwijzing om verschillende redenen. Misschien wil een gebruiker geen extra stap zetten door het platform te verlaten om een bepaalde actie te voltooien, of misschien biedt de bestemmingspagina een heel andere ervaring dan de gebruiker had verwacht. Het besturen van een gebruiker naar een landingspagina kan een vrij lekkend deel van de trechter zijn, maar er zijn manieren om dit te proberen en te verhelpen. Met Lead Ads , het type advertenties waarbij je een specifiek formulier voor lead capture invult zonder zelfs het Facebook-platform te hoeven verlaten. Dit is een zeer effectief reclamemiddel dat het afleveren van advertenties kan voorkomen en het succes van je inspanningen kan vergroten. Door dit proces te stroomlijnen en het conversieproces voor gebruikers te vereenvoudigen, zal een gebruiker waarschijnlijk de gewenste actie van de advertentie ondernemen. Leadadvertenties zijn redelijk aanpasbaar en bieden je de mogelijkheid om de informatie vast te leggen die normaal zou worden vastgelegd in formuliervullingen op een bestemmingspagina met een direct response-advertentie. Een ander punt om in gedachten te houden wanneer je probeert je drop-off-tarieven te verlagen. Zorg ervoor dat je inhoud op merk blijft.

2. A / B-test

Als je verder gaat met het posten van advertenties, zorg dan dat het geen probleem is dat mensen je pagina kunnen vinden. Echter is je feitelijke leadtelling daar niet helemaal hetzelfde voor. Ten eerste moet je weten waarom dit gebeurt en je inspanningen daarop afstemmen om je campagnedoelen te bereiken. Een paar dingen om te overwegen: een. Het algemene uiterlijk van de bestemmingspagina. Is het op merk? Is het verwarrend voor gebruikers? b. De formuliervelden die zijn vereist voor verzending op de bestemmingspagina. Hoewel je de informatie wilt vastleggen die je nodig hebt om een lead te kwalificeren of een gebruiker in je verkooptrechter te integreren, wil je gebruikers niet afschrikken door te vragen om een overweldigende hoeveelheid informatie. Probeer een A / B-test uit te voeren met meerdere versies van de bestemmingspagina om de reden van deze drop-off of het ontbreken van inzendingen te achterhalen en vergelijk de prestaties dienovereenkomstig. Deze strategie helpt je ontdekken wat het meest effectief is voor je doelgroep.

3. Maak gebruik van levensgebeurtenissen

Facebook heeft een overschot aan informatie over wie we zijn als gebruiker. Door gebruik te maken van de diepgaande kennis die het Facebook-platform heeft voor zijn gebruikers en dat kennisniveau te integreren in je targetingstrategie, kun je je doelgroep bereiken via targeting op Life Events van Facebook. Als je bijvoorbeeld een verhuisbedrijf of een opslagfaciliteit beheert, wilt je misschien mensen targeten die zich in een bepaald geval in het leven zullen bewegen of die waarschijnlijk zijn verhuisd of onlangs zijn verhuisd. Als je producten verkoopt die geschikt zijn voor huwelijksgeschenken, kun je je richten op degenen die onlangs zijn aangenomen. Deze levensgebeurtenissen op Facebook kunnen helpen om een meer verfijnd bereik binnen jouw publiek te creëren.

4. Simpele ervaringen

Creëer een makkelijke ervaring die gebruikers door een systeem leidt dat logisch is. Dit lijkt misschien een simpele logica, maar je zou verbaasd zijn hoeveel merken dit concept niet altijd overweegt. Als je gebruikers aanmoedigt om bij je verkoop te winkelen, dan verwijs je ze rechtstreeks naar de verkooppagina door. Als je aanmeldingen voor een nieuwsbrief promoot, moet je deze naar de registratiepagina leiden. Laat gebruikers niet los en zoek naar de actie die je van hen vraagt. Hou het simpel.

5. Gebruik het hulpprogramma voor publieksoptimalisatie

Met het hulpprogramma Optimalisatie voor doelgroep kunnen uitgevers hun doelgroep beter bereiken en aanspreken, door de relevantie van die post voor kijkers te verbeteren. Voor bedrijven die meerdere locaties hebben maar één universele Facebook-pagina is deze tool een must. Stel dat je 25 locaties in de Verenigde Staten heeft en dat uw doelgroep meestal per regio varieert, je berichten moeten op maat worden gemaakt om met elk van hen te kunnen communiceren. Met het hulpprogramma Audiëntieoptimalisatie kunt u specifieke berichten alleen zichtbaar maken voor gebruikers binnen een specifiek gebied, interessegebied, taal, leeftijd of geslacht, zodat deze alleen worden weergegeven voor de groep die je hebt geïdentificeerd. Wanneer gebruikers binnen de geselecteerde interesses van jouw Facebook-pagina bezoeken, zien ze alleen berichten die voor hen relevant zijn.

social marketing6. Probeer remarketing

Al je inspanningen om een gebruiker te converteren op het allereerste contactpunt is niet altijd een realistisch doel. Het is waarschijnlijker dat een gebruiker converteert nadat hij / zij is opgeleid in jouw bedrijf en een actieve beslissing heeft genomen dat het iets is waar zij in geïnteresseerd zijn. De re-marketingmogelijkheden op het advertentieplatform van Facebook stellen je in staat om gebruikers te bereiken die eerder interactie hebben gehad met jouw bedrijf. Door een advertentie aan bestaande gebruikers te laten zien terwijl ze over Facebook scrollen, blijf je op de eerste plaats terwijl je ze opnieuw gebruikt. Het ideale doel met re-marketing is om een ander contactpunt te creëren tussen een specifieke gebruiker en jouw bedrijf dat resulteert in een conversie, omdat de vertrouwdheid met jouw bedrijf al aanwezig is.

video marketing

Video marketing

Video marketing, wat is het nou precies?

Video marketing, heb je met jouw bedrijf een prachtig verhaal of wil je misschien een ingewikkelde zaak aan je doelgroep uitleggen? Dan kun je dit door middel van een uitlegvideo doen. Wanneer je een video hebt laten maken, is het natuurlijk wel de bedoeling dat mensen deze ook daadwerkelijk zien. Hierbij is goede video marketing cruciaal. Een sterke video marketing is een belangrijk ingrediënt voor succes. In deze blog lees je wat video marketing precies is én wat de eerste stappen zijn voor een effectieve video marketing.

 

Wat is video marketing eigenlijk?

Video marketing helpt je om van jouw video een sterke online commercial te maken. We zien dat steeds meer marketeers ervoor kiezen om video marketing in hun strategie te gebruiken. Ten opzichte van de traditionele commercials die op tv komen, is een commercial online vele malen goedkoper. Online kun je namelijk met de juiste video marketing technieken je publiek heel gericht aanspreken. Bij video marketing maak je onder andere gebruik van technieken zoals SEO en SEA.

 

Cijfers en feiten

Zoals we eerder al schreven, groeit de populariteit van video marketing onder marketeers. We zetten de feiten voor je op een rij:

  1. 95 procent van de bevolking tussen de 16 en 34 jaar bekijkt online video. Daarnaast doet 80 procent van de 50-60-jarige dit ook.
  2. In 2017 gebruikte 92 procent van de marketeers online video in hun strategie.
  3. De content die de afgelopen 30 jaar is uitgezonden op TV, is minder dan de video content die in de afgelopen 30 dagen op het internet is geüpload.
  4. 88 procent van de website bezoekers besteed meer tijd op een website wanneer deze video’s bevat.

 

Na het zien van deze feitjes is het waarschijnlijk geen verassing meer voor je: video marketing kan je conversie en naamsbekendheid verbeteren. Het is zelfs zo dat 65 procent van de YouTube campagnes zorgt voor een stijging van 17 procent van de brand awareness.

 

video marketing youtubeKracht bijzetten? Gebruik YouTube advertenties

Wanneer je je video marketing zo optimaal mogelijk wilt toepassen, kun je het beste YouTube advertenties gaan inzetten. Er zijn verschillende manieren om te adverteren met YouTube advertenties. Op YouTube kun je kiezen uit een bumperadvertentie of een TrueView advertentie. TrueView heeft 2 mogelijkheden, namelijk: TrueView InStream-advertenties en TrueView-advertenties met video discovery. Welke advertentiesoort het meest geschikt is, hangt af van het bedrijf. Hieronder beschrijven we voor jou de opties.

 

Een bumperadvertentie

Bumperadvertenties zijn advertenties die vóór, tijdens of na een video worden afgespeeld, deze kunnen maximaal 6 seconden duren. Omdat ze maar 6 seconden duren, heeft de kijker niet de mogelijkheid om deze weg te klikken. Wanneer je een bumperadvertentie wilt inzetten betaal je aan de hand van de kosten per duizend views (CPM). Een bumperadvertentie kan ervoor zorgen dat je naamsbekendheid en klantenkring wordt vergroot, je bereikt namelijk een groot publiek door middel van een korte en eenvoudige boodschap.

 

Een TrueView InStream-advertentie

Bij een TrueView advertentie, die wordt afgespeeld vóór, tijdens of na een video, heeft de kijker de mogelijkheid om deze na 5 seconden weg te klikken. Dit maakt de eerste 5 seconden cruciaal, je wilt namelijk niet dat de kijker de advertentie niet interessant vindt en hierdoor weg klikt. Het voordeel aan een TrueView InStream-advertentie is dat er pas kosten bij komen kijken wanneer de kijker 30 seconden naar de video heeft gekeken of wanneer er interactie heeft plaatsgevonden. Interactie kan een klik naar de website of op de call-to-action button zijn. Hierdoor betaal je alleen voor de mensen die interesse in jou hebben getoond.

 

Een TrueView-advertentie met video discovery

TrueView-advertenties met video discovery kun je zien in de zoekresultaten van YouTube, deze staan naast de gerelateerde video’s. Aan de hand van een miniatuurafbeelding met daarbij een tekst beslist een YouTube bezoeker of hij jouw advertentie wel of niet wilt zien. Net als bij een TrueView InStream-advertentie betaal je pas wanneer iemand op jouw advertentie heeft geklikt. Een voordeel hiervan is dat alleen de mensen die nieuwsgierig zijn geworden aan de hand van je miniatuurafbeelding op de advertentie zullen klikken.

 

Even resumé, video marketing is een goede manier om jouw video te tonen aan een zo groot mogelijk publiek, daarbij verhoogt het gebruik van video marketing je naamsbekendheid. Om je video marketing een extra boost te geven kun je kiezen voor YouTube advertenties.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Cooler Media.

Zie hier een marketing video als voorbeeld;

 

webdesign west-vlaanderen

Website laten maken west-vlaanderen

Website laten maken West-Vlaanderen

Overal in België zijn goede webdesigners die een professionele website kunnen maken. Maar wie pik je er het best uit? Ga je voor een beginner of een meer ervaren persoon. Het hangt wat af van wat je wil bereiken met de website en wat je budget is. Heb je een klein budget dan zal je ook geen al te uitgebreide website mogen verwachten. Heb je net wel veel budget, dan kan je al wat groter gaan denken.

Elke onderneming heeft een bedrijfswebsite nodig. Dat kan gaan van een standaard lay-out met enkele pagina’s inhoud. Tot een heuse webwinkel waar je klanten alles kunnen op bestellen. Het zijn twee uiteenlopende pistes die je moet laten maken. En daar begint het verhaal. Een keuze maken uit het grote aantal webdesigners die ins ons land actief zijn. Dus het is best dat je iemand in de buurt zoekt. Google op de worden ‘website laten maken West-Vlaanderen’ en je ziet enkel webdesigner uit die provincie. Dan kan je beginnen verder selecteren. Dicht bij je woonplaats, de referenties die ze hebben en de prijzen die mogelijk vermeld zijn op hun website.

Eens je een selectie hebt van een aantal bedrijven, kan je een bezoek inplannen. Spreek met de webdesigner zelf en bekijk wat hij of zij voor je kunnen verwezenlijken. Ze moeten voldoende ervaring hebben en na levering ook nog support geven. Je zal blijven vragen hebben over de werking en nieuwe aanpassingen op de website. Dan moet de webdesigner ook nog tijd voor je vrijmaken en je blijven professioneel begeleiden zodat je website up to date blijft.

Je gaat best voor een toekomstgerichte oplossing, zodat je steeds bij dezelfde persoon terecht kan voor je website. Er zijn altijd zaken die aangepast moeten worden. Of diensten die verdwijnen en die erbij komen. Handig als je dan een aanspreekpunt hebt die je website al van in het begin kent.

meer omzet met website

Meer omzet met website

Meer omzet met website

Meer omzet met website, via het internet valt er veel geld te verdienen. Maar je moet het goed aanpakken. Je leest vaak de succesverhalen van ondernemers die de stap hebben gezet om via het internet veel geld te verdienen. Het is een combinatie van hard werken, kennis en een tikkeltje geluk. Op de juiste moment met iets starten kan je heel wat geld opbrengen. Een begin is altijd dat je een website laat maken. Daar kunnen bezoekers je bereiken en mogelijk klant worden. Maar hoe haal je nu meer omzet met een website ? Welke zaken mag je niet uit het oog verliezen?

Belangrijk is dat je website responsive is. Zodat deze te zien is op elk beeldscherm. Dat is tegenwoordig een desktop, laptop, tablet en smartphone. Veel mensen hebben meerdere toestellen in huis dus je moet ze op elk toestel kunnen bereiken. Zorg dat dit op elk scherm tot in de puntjes verzorgd is.

Een tweede punt is dat je website goed moet opgebouwd zijn. Niet alleen de lay-out, maar ook de inhoud. Met een mooie overzichtelijke lay-out kan je de bezoeker op de website houden. Maar alleen de inhoud zal hem over de streep trekken om een dienst te bestellen.

Goede teksten op een website kunnen leiden tot meer omzet met een website. Zoekmachines op Google lezen websites d.m.v. een bot die teksten scant. Als je daar de juiste zoekwoordcombinaties kan in verwerken zal je website stijgen op die woorden. Klanten zoeken daarop en komen zo bij jou terecht. Eens ze op je website zijn moeten je teksten goed geplaatst zijn zodat een bezoeker alles goed kan lezen en naar een contact pagina zal gaan. Zo verhoog je de conversie en kunnen er bestellingen uit verder komen. Heb je hier zelf de kennis van of neem je toch een professionele webdesigner onder de arm?

Tip: Meer omzet door webshop keurmerk