video marketing

Video marketing

Video marketing, wat is het nou precies?

Video marketing, heb je met jouw bedrijf een prachtig verhaal of wil je misschien een ingewikkelde zaak aan je doelgroep uitleggen? Dan kun je dit door middel van een uitlegvideo doen. Wanneer je een video hebt laten maken, is het natuurlijk wel de bedoeling dat mensen deze ook daadwerkelijk zien. Hierbij is goede video marketing cruciaal. Een sterke video marketing is een belangrijk ingrediënt voor succes. In deze blog lees je wat video marketing precies is én wat de eerste stappen zijn voor een effectieve video marketing.

 

Wat is video marketing eigenlijk?

Video marketing helpt je om van jouw video een sterke online commercial te maken. We zien dat steeds meer marketeers ervoor kiezen om video marketing in hun strategie te gebruiken. Ten opzichte van de traditionele commercials die op tv komen, is een commercial online vele malen goedkoper. Online kun je namelijk met de juiste video marketing technieken je publiek heel gericht aanspreken. Bij video marketing maak je onder andere gebruik van technieken zoals SEO en SEA.

 

Cijfers en feiten

Zoals we eerder al schreven, groeit de populariteit van video marketing onder marketeers. We zetten de feiten voor je op een rij:

  1. 95 procent van de bevolking tussen de 16 en 34 jaar bekijkt online video. Daarnaast doet 80 procent van de 50-60-jarige dit ook.
  2. In 2017 gebruikte 92 procent van de marketeers online video in hun strategie.
  3. De content die de afgelopen 30 jaar is uitgezonden op TV, is minder dan de video content die in de afgelopen 30 dagen op het internet is geüpload.
  4. 88 procent van de website bezoekers besteed meer tijd op een website wanneer deze video’s bevat.

 

Na het zien van deze feitjes is het waarschijnlijk geen verassing meer voor je: video marketing kan je conversie en naamsbekendheid verbeteren. Het is zelfs zo dat 65 procent van de YouTube campagnes zorgt voor een stijging van 17 procent van de brand awareness.

 

video marketing youtubeKracht bijzetten? Gebruik YouTube advertenties

Wanneer je je video marketing zo optimaal mogelijk wilt toepassen, kun je het beste YouTube advertenties gaan inzetten. Er zijn verschillende manieren om te adverteren met YouTube advertenties. Op YouTube kun je kiezen uit een bumperadvertentie of een TrueView advertentie. TrueView heeft 2 mogelijkheden, namelijk: TrueView InStream-advertenties en TrueView-advertenties met video discovery. Welke advertentiesoort het meest geschikt is, hangt af van het bedrijf. Hieronder beschrijven we voor jou de opties.

 

Een bumperadvertentie

Bumperadvertenties zijn advertenties die vóór, tijdens of na een video worden afgespeeld, deze kunnen maximaal 6 seconden duren. Omdat ze maar 6 seconden duren, heeft de kijker niet de mogelijkheid om deze weg te klikken. Wanneer je een bumperadvertentie wilt inzetten betaal je aan de hand van de kosten per duizend views (CPM). Een bumperadvertentie kan ervoor zorgen dat je naamsbekendheid en klantenkring wordt vergroot, je bereikt namelijk een groot publiek door middel van een korte en eenvoudige boodschap.

 

Een TrueView InStream-advertentie

Bij een TrueView advertentie, die wordt afgespeeld vóór, tijdens of na een video, heeft de kijker de mogelijkheid om deze na 5 seconden weg te klikken. Dit maakt de eerste 5 seconden cruciaal, je wilt namelijk niet dat de kijker de advertentie niet interessant vindt en hierdoor weg klikt. Het voordeel aan een TrueView InStream-advertentie is dat er pas kosten bij komen kijken wanneer de kijker 30 seconden naar de video heeft gekeken of wanneer er interactie heeft plaatsgevonden. Interactie kan een klik naar de website of op de call-to-action button zijn. Hierdoor betaal je alleen voor de mensen die interesse in jou hebben getoond.

 

Een TrueView-advertentie met video discovery

TrueView-advertenties met video discovery kun je zien in de zoekresultaten van YouTube, deze staan naast de gerelateerde video’s. Aan de hand van een miniatuurafbeelding met daarbij een tekst beslist een YouTube bezoeker of hij jouw advertentie wel of niet wilt zien. Net als bij een TrueView InStream-advertentie betaal je pas wanneer iemand op jouw advertentie heeft geklikt. Een voordeel hiervan is dat alleen de mensen die nieuwsgierig zijn geworden aan de hand van je miniatuurafbeelding op de advertentie zullen klikken.

 

Even resumé, video marketing is een goede manier om jouw video te tonen aan een zo groot mogelijk publiek, daarbij verhoogt het gebruik van video marketing je naamsbekendheid. Om je video marketing een extra boost te geven kun je kiezen voor YouTube advertenties.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Cooler Media.

Zie hier een marketing video als voorbeeld;

 

webdesign west-vlaanderen

Website laten maken west-vlaanderen

Website laten maken West-Vlaanderen

Overal in België zijn goede webdesigners die een professionele website kunnen maken. Maar wie pik je er het best uit? Ga je voor een beginner of een meer ervaren persoon. Het hangt wat af van wat je wil bereiken met de website en wat je budget is. Heb je een klein budget dan zal je ook geen al te uitgebreide website mogen verwachten. Heb je net wel veel budget, dan kan je al wat groter gaan denken.

Elke onderneming heeft een bedrijfswebsite nodig. Dat kan gaan van een standaard lay-out met enkele pagina’s inhoud. Tot een heuse webwinkel waar je klanten alles kunnen op bestellen. Het zijn twee uiteenlopende pistes die je moet laten maken. En daar begint het verhaal. Een keuze maken uit het grote aantal webdesigners die ins ons land actief zijn. Dus het is best dat je iemand in de buurt zoekt. Google op de worden ‘website laten maken West-Vlaanderen’ en je ziet enkel webdesigner uit die provincie. Dan kan je beginnen verder selecteren. Dicht bij je woonplaats, de referenties die ze hebben en de prijzen die mogelijk vermeld zijn op hun website.

Eens je een selectie hebt van een aantal bedrijven, kan je een bezoek inplannen. Spreek met de webdesigner zelf en bekijk wat hij of zij voor je kunnen verwezenlijken. Ze moeten voldoende ervaring hebben en na levering ook nog support geven. Je zal blijven vragen hebben over de werking en nieuwe aanpassingen op de website. Dan moet de webdesigner ook nog tijd voor je vrijmaken en je blijven professioneel begeleiden zodat je website up to date blijft.

Je gaat best voor een toekomstgerichte oplossing, zodat je steeds bij dezelfde persoon terecht kan voor je website. Er zijn altijd zaken die aangepast moeten worden. Of diensten die verdwijnen en die erbij komen. Handig als je dan een aanspreekpunt hebt die je website al van in het begin kent.

meer omzet met website

Meer omzet met website

Meer omzet met website

Meer omzet met website, via het internet valt er veel geld te verdienen. Maar je moet het goed aanpakken. Je leest vaak de succesverhalen van ondernemers die de stap hebben gezet om via het internet veel geld te verdienen. Het is een combinatie van hard werken, kennis en een tikkeltje geluk. Op de juiste moment met iets starten kan je heel wat geld opbrengen. Een begin is altijd dat je een website laat maken. Daar kunnen bezoekers je bereiken en mogelijk klant worden. Maar hoe haal je nu meer omzet met een website ? Welke zaken mag je niet uit het oog verliezen?

Belangrijk is dat je website responsive is. Zodat deze te zien is op elk beeldscherm. Dat is tegenwoordig een desktop, laptop, tablet en smartphone. Veel mensen hebben meerdere toestellen in huis dus je moet ze op elk toestel kunnen bereiken. Zorg dat dit op elk scherm tot in de puntjes verzorgd is.

Een tweede punt is dat je website goed moet opgebouwd zijn. Niet alleen de lay-out, maar ook de inhoud. Met een mooie overzichtelijke lay-out kan je de bezoeker op de website houden. Maar alleen de inhoud zal hem over de streep trekken om een dienst te bestellen.

Goede teksten op een website kunnen leiden tot meer omzet met een website. Zoekmachines op Google lezen websites d.m.v. een bot die teksten scant. Als je daar de juiste zoekwoordcombinaties kan in verwerken zal je website stijgen op die woorden. Klanten zoeken daarop en komen zo bij jou terecht. Eens ze op je website zijn moeten je teksten goed geplaatst zijn zodat een bezoeker alles goed kan lezen en naar een contact pagina zal gaan. Zo verhoog je de conversie en kunnen er bestellingen uit verder komen. Heb je hier zelf de kennis van of neem je toch een professionele webdesigner onder de arm?

webdesign gent

Webdesign Gent

Webdesign Gent

Als startende onderneming moet je ook aan je online aanwezigheid denken. Een website hebben is nu meer dan ooit een belangrijk onderdeel geworden. Klanten vinden via het internet is de manier om je zaak te doen groeien. Maar hoe pak je dat het best aan en kan je dit wel alleen doen?

Als je een duizendpoot bent en van alles wat verstand hebt, kan je dit misschien zelf opzetten. Maar als je hier geen kennis van hebt, dan raden we je het best aan een webdesigner te zoeken. Er zijn tal van freelancers die wel de nodige kennis en expertise hebben om een website in de beste omstandigheden online te zetten.

Als Gentenaar zoek je best in Google naar webdesign Gent. Je krijgt hiermee een grote lijst te zien, dus je zal nog een selectie moeten maken. Al is het al een goede start om niet met een al te grote lijst van webdesigners te beginnen. Het aanbod is zo groot dat dat nogal overweldigend kan zijn. Selecteer op referenties en andere websites die ze al gemaakt hebben. Je kan ook elke interessante piste eens uitnodigen voor een eerste gesprek. Heb je een betrouwbaar iemand gevonden, dan kan je hier verder mee. Bespreek alle zaken goed, zodat jullie beide op dezelfde golflengte zitten. Het financiële mag je ook niet overslaan, wat is jouw budget en wat is het uurloon van de webdesigner. Als er ook daar een overeenkomst gevonden kan worden dan kan iedereen aan de slag.

Voorzie de freelancer van inhoud en afbeeldingen voor de website zodat hij de invulling al kan doen. De layout is waar iedereen naar kijkt, maar de inhoud speelt tegenwoordig ook een groot belang. Die zal bepalen wat de positie zal worden van de website in Google. Dat en nog andere zaken natuurlijk, maar een goede basis leggen is heel belangrijk.

webdesign

Websites laten maken

Websites laten maken

Heb je pas een nieuwe onderneming opgestart en je wil nieuwe klanten bereiken? Hoe denk je dat te gaan doen? Door flyers in de bussen te steken bij mensen thuis. Of mensen aan te spreken op straat en informatie door te geven over je winkel. Je kan deze stappen doen, maar je zal er maar traag succes mee boeken. Elke persoon die je kan overhalen naar je winkel te komen is er eentje gewonnen. Maar als je dit allemaal zelf moet doen dan zal dat veel tijd vragen.

Neem daarom een snellere manier en dat is het internet. Veel potentiële klanten zijn aanwezig op het internet en daar zijn ze makkelijker te bereiken. Als je wil websites laten maken dan heb je twee keuzes. Zelf aan de slag gaan of iemand zoeken die dit professioneel kan doen. Het is uiteindelijk een investering die zichzelf zal terug betalen. Neem hier dus de juiste beslissing en zoek een freelancer die dit voor jou wil doen.

Er zijn tal van webdesigners in ons land en dichtbij in de buurt die websites maken. Er is hier zeer veel vraag naar en je kan dus makkelijk iemand vinden. Via Google kan je al beginnen zoeken in de buurt of verder weg. Afhankelijk van je eisen hierin kan je de zoektocht starten. Een belangrijk gegeven is de ervaring en referenties die ze kunnen voorleggen. Een beginner tegenover een ervaren webdesigner zal toch wat verschil zijn. Vraag eventueel een gesprek aan met de freelancer zodat je kan zien met wie je te maken hebt. Stel de juiste vragen en zorg dat hij weet wat je van hem verlangt. Een website laten maken moet goed doordacht worden, je mag niets vergeten. Het is immers om klanten binnen te halen en je omzet te verhogen. Bekijk het als een investering op lange termijn, je zal zien dat het zijn vruchten afwerpt.

wordpress specialist

Website laten bouwen

Website laten bouwen

Een van de vele onderdelen als je een nieuwe zaak wil starten is een website laten bouwen. Een belangrijk stap die je met de nodige voorzichtigheid moet aanpakken. Want een website is niet zo maar iets met tekst en afbeeldingen. Het is een manier om aan klantenbinding via het internet te doen. En daar komt heel wat bij kijken. De plaatsing van alles, de teksten die je gebruikt en op welke manier de bezoeker door je website kan surfen. Indien je er geen of weinig kennis van hebt moet je uitkijken naar een webdesigner die dit voor je kan afwerken.

De manieren lals je wil een website laten bouwen zijn zeer uitgebreid. Er zijn tal van CMS systemen beschikbaar waar je uit kan kiezen. Mogelijk ken je WordPress. Een zeer handig systeem, veel uitbreidingen mogelijk en je kan zelf updates uitvoeren indien nodig. En dat is ook iets waar je naar moet kijken, is het systeem goed genoeg voor toekomstige aanpassingen. Een website is nooit klaar, als je diensten of producten veranderen dan moet je website kunnen mee veranderen. Bespreek dit goed met de webdesigner, hij zal je met raad en daad kunnen bijstaan.

Waar moet je aan denken bij het website bouwen. Een eerste vereiste is een responsive design, zodat je website op alle apparaten goed te zien is. Een andere vereiste is een duidelijk menu, zodat de bezoeker makkelijk de informatie kan vinden en eventueel contact opnemen.

En zoals eerder beschreven zorg dat je de website indien nodig zelf kan updaten. Nog een belangrijk punt is de webhosting. Deze zorgt ervoor dat je website door iedereen kan bekeken worden. Snelle webhosting is noodzakelijk als je bezoekers en klanten een aangename ervaring wil geven als ze de website bezoeken. Ga vandaag nog aan de slag met het zoeken naar een webdesigner om je website te bouwen.

wordpress antwerpen

WordPress antwerpen

WordPress antwerpen

Een website kan je tegenwoordig door iedereen laten maken. Je kan zelf ook een poging wagen, er zijn heel wat toepassingen waarmee je zelf aan de slag kan. Maar of het resultaat er ook zal zijn, dat is maar de vraag natuurlijk. Een webdesign bedrijf heeft altijd iemand die een professionele website kan opzetten, voorzien van de laatste technieken. Niet alleen de layout is belangrijk, maar de inhoud moet ook goed staan.

Iedereen wil gevonden worden op Google, maar weet niet hoe daarbij te beginnen. De inhoud van de website moet daarvoor optimaal zijn. Heb je hier geen kennis over, dan neem je best iemand onder de arm om dit tot een goed einde te brengen. Als je in de provincie Antwerpen woont, dan heb je heel wat keuze, want er zijn heel wat webdesigners actief daar. Maar om een juiste persoon te vinden zoek je best naar WordPress Antwerpen via zoekmachines. Zo krijg je een lijst met freelancers en bedrijven die een mooie website kunnen opzetten.

Je kan ze uitnodigen voor een gesprek en zien welk vlees ze in de kuip hebben. Leg ze gerust het vuur aan de schenen en stel moeilijke vragen. Je wil immers een goede keuze maken en een relatie opbouwen voor de toekomst. Je wil niet bij elke aanpassing een nieuwe webdesigner inhuren, dat zal veel energie vergen en de kosten ook verhogen.

Als je met een vaste webdesigner uit antwerpen kan vastwerken aan je bedrijfswebsite, dat heeft alle voordelen. Bij een kleine aanpassingen of grondige verandering, wil je steeds terecht kunnen bij dezelfde persoon. Hij kan ook je website hoger in Google brengen als hij de bron heeft gemaakt. Dat werkt veel makkelijker dan voor elk deel een apart bedrijf te nemen. Start vandaag nog met de zoektocht naar een webdesigner, binnenkort staat je website al online!

offerte webdesign

Offerte webdesign

Offerte webdesign

Is de tijd gekomen om een nieuwe website of webshop te laten maken? Heb je nog niets online en wil je je zaak toch een mooie plek geven op het internet? Reden te meer om een offerte voor webdesign aan te vragen. Er zijn tal van webdesigners in ons land die je kunnen helpen. Wil je iemand dichtbij of ga je liever af op portfolio en referenties, dat is een keuze die je kan maken.

Als je een offerte vraagt let dan goed op de prijs, maar ook wat ze maken voor die prijs. De ene webdesigner kan een website maken voor een vaste prijs, maar je nog extra aanrekenen voor webhosting, domeinnaam en ssl certificaat. Terwijl dat dit bij een andere inclusief kan zijn. Allemaal zaken om rekening mee te houden, ook naar de toekomst toe. Want je zal de webdesigner nog nodig hebben als je eens aanpassingen wil laten uitvoeren.

Een website of webshop die vandaag afgeleverd is, heeft zeer waarschijnlijk nog veranderingen nodig op latere tijd. Dan is het handig om met dezelfde persoon te werken, zo weten jullie beide wat van mekaar te verwachten.

Bespreek ook goed wat de kosten zijn voor die aanpassingen. Is dat een uurloon of een vast tarief per maand. Zodat je niet voor een financieel groot probleem zit als je een nieuwe pagina wil laten toevoegen.

Als je een webdesigner contacteert voor een webdesign offerte zal je snel antwoord krijgen. Het is immers geen wiskundige oefening, maar een prijs voor een website die jij nodig hebt. Het gros van de websites zijn niet zo uitgebreid. Een logo, bedrijfsinformatie, de diensten van het bedrijf en een contact pagina. Verwacht je niet aan een al te hoog bedrag. Maar kies wel voor kwaliteit. Je wil toch dat je bedrijf er goed uitziet op het internet.

Ook een webdesign offerte nodig? 
Contacteer vandaag WP Design.be