FAQ

Meest gestelde vragen en antwoorden

WPDesign is een webdesign agency dat in 2013 is opgericht door Heino Schietecatte, zaakvoerder van SB Company. Het doel van WPDesign is om zelfstandigen, kleine ondernemingen en particulieren ook online succesvol te maken met een vindbare website of webshop. 

WPDesign is expert in het bouwen van websites en webshops met het populaire beheersysteem WordPress. Daarnaast zijn we sterk in SEO en in grafisch ontwerp zoals logo en huisstijl. 

Wat is WordPress?

WordPress is een Content Management Systeem (CMS) waarmee je zeer snel en correct een professionele website kunt maken en kunt onderhouden.

Bij WPDesign zijn we door onze jarenlange ervaring experts in WordPress. Dit laat ons toe om op zeer korte termijn een perfect geoptimaliseerde website te bouwen. 

Websites & Webshops

Klik hier voor meer informatie over onze pakketten.

Extra diensten

Je kunt te allen tijde een aanvraag indienen om je website uit te breiden met een op maat gemaakte integratie.

Enkele voorbeelden:

  • Een reservatieprogramma om je klanten en bezoekers via de website afspraken te laten vastleggen.
  • Een reviewsysteem waarop klanten een beoordeling achter kunnen laten over je geleverde diensten.
  • Een chatmodule waarmee klanten live contact met jou kunnen opnemen. 
  • Een nieuwsbrief pop-up waarmee je e-mailadressen verzamelt.

Bij de aanvraag gaan wij steeds op zoek naar de best mogelijke oplossing. 

Grafisch ontwerp

Voor het ontwerpen van logo’s en flyers of ander grafisch materiaal werken we samen met een professionele partner. Die zorgt voor een ontwerp dat perfect past bij de huisstijl van je onderneming. 
Je ontvangt alle nodige bestanden in verschillende afmetingen (web- en drukklaar). 

Niche website

Wil je een niche website laten bouwen?

Dit is ideaal als je bijvoorbeeld een datingwebsite, een marktplaats, een directory, een veiling of een evenementen website wil beginnen. Klik hier om ons te contacteren. 

SEO

Voor hogere rankings in Google, vraag vrijblijvend een offerte aan. Geef gerust aan op welke zoekwoorden je een stijging wil zien.

Trefwoorden kunnen een lage of hoge concurrentie bevatten. Een woordje uitleg:

  • Trefwoorden zoals ‘verzekering’, ‘webdesign’ en ‘datingsite’ hebben een hoge concurrentie. Dat wil zeggen dat er naast jou nog veel andere websites op deze trefwoorden hoog willen ranken. Dit bemoeilijkt het proces om ook op deze trefwoorden hoge rankings te behalen. Neem altijd een langere duurtijd in acht en daarbij ook hogere kosten.
  • Een degelijk alternatief is dat je kiest om op ‘longtail trefwoorden’ te ranken. Dit zijn trefwoorden die bestaan uit meerdere zoektermen maar met een lager zoekvolume. Bijvoorbeeld ‘verzekering waregem’. Hier is de concurrentie van andere websites niet zo groot en stijgen je kansen om hogere rankings te behalen.

We kunnen geen garanties geven op de te behalen posities in Google. Dit geven we steeds mee bij de start van een project.

Eerste afspraak

WPDesign is vlot bereikbaar. Wil je een website laten maken? Dit kan tijdens een afspraak bij ons op kantoor, maar ook telefonisch of via e-mail.

Via e-mail

Stuur ons meteen zoveel mogelijk informatie door, zoals vragen, verwachtingen naar layout toe, functies die moeten voorzien worden, andere websites die je mooi vindt etc… .WPDesign.be neemt vervolgens contact met jou op voor meer informatie. 

Op verplaatsing

Buiten de keuze van een low budget pakket kunnen we op vraag (binnen een straal van 15 kilometer) langskomen voor een vrijblijvend gesprek.

Op kantoor

Jij bent uiteraard altijd bij ons op kantoor welkom! Maak hiervoor best even een afspraak zodat we de nodige tijd voor jou kunnen voorzien. 

Voorstel

Van zodra er een pakketkeuze gemaakt is, wordt er door WPDesign een voorstel uitgewerkt. We starten sowieso altijd bij de opmaak van de homepagina, na communicatie met klant en wanneer lay-out, lettertype en kleuren goedgekeurd zijn werken we de website af tot klant volledig tevreden is en dan gaat website of webshop live.

Aan de slag

Na goedkeuring ontvang je eerst de factuur volgens onze Algemene Voorwaarden.

Voor een goed verloop en snelle afhandeling vragen we de klant om zo snel mogelijk alle informatie (bestanden, afbeeldingen, tekst) aan ons over te maken.

Dit kan via e-mail naar info@wpdesign.be, per post (zie website voor adres) of met een USB-stick die je bij ons binnenbrengt.

Grote bestanden tot 2GB kunnen ook via www.wetransfer.com doorgestuurd worden. 
Video: https://www.youtube.com/watch?v=aYZK2UeD1Vs&t=136s

Grafische bestanden, tekst en andere documenten kun je eveneens deze op deze wijze doorsturen.

We bespreken samen een deadline voor oplevering van de website.

Na het voldoen van de factuur gaat WPDesign.be van start met het aanmaken van de webhosting, het registreren van de domeinnaam en het bouwen van de website.

  • Een Low Budget website kan binnen de 5 werkdagen afgewerkt en online zijn. (afhankelijk van de drukte).
  • Vanaf Medium, CW en webshop pakketten nemen we meer tijd om de website te finaliseren.

Tijdens het aanmaken van de website houden we de klant op de hoogte van de werkzaamheden en is de site “Under construction”.  (Tenzij anders overeengekomen)

Van zodra de website klaar is, overlopen we deze samen met de klant. Zijn er nog zaken die aanpassing nodig hebben, dan kan dit tijdens deze eerste revisie voor een Low budget pakket. Voor alle andere pakketten zijn er 2 revisies mogelijk.

Oplevering

Van zodra de website klaar is en er eventueel nog een restfactuur open staat, zal deze verstuurd worden en na betaling zetten we de website of webshop online.

Hosting:
Zie op de pagina Prijzen alle pakketten, daar staat eronder de info voor verlengingen.

De .BE domeinnaam is inbegrepen bij de aankoop van een webdesign pakket en verlenging.
Je kunt als klant de domeinnaam natuurlijk ook zelf aankopen. WPDesign koppelt dan de domeinnaam aan de VPS Cloud Server. Dan word er een korting van € 15 gegeven op een domeinnaam bij de verlenging.


Neostrada
VOCweg 49
8242KA Lelystad, Nederland

Postadres
Neostrada
Postbus 2434
8203 AK Lelystad, Nederland

KvK te Lelystad: 50033425
BTW-nummer: NL8225.05.599.B01


Xenius BV
Krijgsbaan 243, 
2070 Zwijndrecht
België
BTW: BE0505.928.838

+32 (0)3 246 47 47
info@xenius.be


Vimexx
Vondellaan 47,
2332AA Leiden
KVK: 70570078
BTW:NL858378140B01

Van zodra de klant zijn factuur ontvangen heeft dient de betaling binnen de 15 dagen voldaan te worden via overschrijving. Op de factuur staat het rekeningnummer en mededeling.

WPDesign.be heeft een uitgebreide ervaring met WordPress en we staan dan ook garant voor een professionele werking met de nodige optimalisaties voor een kant en klare website.

We zorgen er dus voor dat de lay-out, inhoud en afbeeldingen – door jou aangeleverd – correct geïnstalleerd worden en dat deze zonder problemen werken.

Als garantie geven we minimaal 1 tot 2 revisies, afhankelijk van gekozen pakket. Deze kun je tot 1 maand na de oplevering gebruiken om een wijziging door te geven. 

*Bij het ontwerp van een logo of drukwerk, bekijken we hoe de huisstijl moet worden opgemaakt. WPDesign.be gaat vervolgens aan de slag om een voorstel uit te werken. We garanderen een ontwerp en blijven dit aanpassen tot je volledig tevreden bent.

*Bij een SEO pakket kan WPDesign.be geen garanties geven op de te behalen rankings. Dit kan immers nooit bij SEO opdrachten omdat we afhankelijk zijn van het algoritme van Google. Hogere rankings zijn natuurlijk altijd mogelijk, maar we garanderen nooit een top 5. Hou er rekening mee dat het  soms maanden kan duren vooraleer een trefwoord de eerste pagina van Google bereikt. Dit hangt af van je investering en van de concurrentie.

Wat zit er in de jaarlijkse verlenging?
-Domeinnaam .BE
-Hosting (Dataruimte afhankelijk van pakket)
-Beveiliging
-Updates van modules in website of webshop
-E-mail incl. cloud.
-Bug-support


Op aanvraag: Extra dataruimte voor je webhosting 500 MB: plus 50 Euro.

Toch nog te weinig dataruimte? Neem dan direct 1 GB extra: plus 85 euro.

Onbeperkt dataruimte: plus 175 euro.

Deze bedragen komen bovenop de jaarlijkse verlenging.


De website en webshop pakketten bevatten voor het 1e jaar (Start account/domeinnaam t.e.m. 12 maanden) webhosting, website of webshop opmaak en domeinnaam (.BE) inbegrepen in de aankoopprijs.

De daaropvolgende jaren betaal je afhankelijk van gekochte pakket de verlenging voor de hosting en domeinnaam.

Bij het jaarlijks verlengen van de diensten krijgt de klant 6 weken op voorhand een factuur die voldaan moet worden binnen de 14 dagen.

Bij niet-betaling kan WPDesign niet verantwoordelijk gesteld worden voor een uitschakeling van de diensten, onbereikbaarheid van webhosting en domeinnaam.

Opzeggen diensten 

Wil je onze diensten opzeggen, dan moet je dit uiterlijk 2 maanden voor de ingang voor de jaarlijkse verlenging doen. Dit kan per aangetekende brief of per e-mail. De opzegging is pas geldig na akkoord van WPDesign.be.

Bij laattijdig opzeggen zal de klant alsnog de kosten moeten betalen van de jaarlijkse verlenging.
(laattijdig = later dan 2 maanden voor de jaarlijkse verlengdatum)

Zie Algemene Voorwaarden.

Een klant kan het beheersysteem van zijn website bereiken via smartphone, pc en tablet.

Dit kan via een link zoals dit voorbeeld: www.mijnwebsite.be/inloggen111

Op deze manier kun je berichten, foto’s en blogposts toevoegen aan de website.

Indien er extra opties aanwezig zijn (kalender, evenementen, contactformulieren) dan kun je deze ook bereiken via de link van het beheersysteem.

Andere functies kunnen uitgeschakeld zijn om een goed verloop van de website te bewaren.

Plugins en andere belangrijke instellingen kunnen om veiligheidsredenen onbereikbaar zijn.

WPDesign.be staat het hele jaar in voor de updates van de website, dus hier moet jij als klant geen tijd of werk in investeren.

Er wordt altijd medegedeeld aan de klant dat zijn log-in een goede wachtwoord sterkte moet hebben voor de beveiliging van de website te waarborgen. Je kan hier een sterk paswoord aanmaken: Klik hier

Zie hier verschillende filmpjes met meer uitleg. Klik hier.

Vaste klanten
Regie kosten voor vaste klanten die een website of webshop aangekocht hebben:
€ 37,50 per uur

Voor Freelance opdrachten
Heb je vragen of hulp nodig i.v.m. een aanpassing voor een wordpress website? Wij nemen ook freelance opdrachten aan. 
€ 52,50 per uur

Programmatie
We kunnen onze programmeur inschakelen voor alles rond programmatie:
€ 75 per uur