video marketing

Video marketing

Video marketing, wat is het nou precies?

Video marketing, heb je met jouw bedrijf een prachtig verhaal of wil je misschien een ingewikkelde zaak aan je doelgroep uitleggen? Dan kun je dit door middel van een uitlegvideo doen. Wanneer je een video hebt laten maken, is het natuurlijk wel de bedoeling dat mensen deze ook daadwerkelijk zien. Hierbij is goede video marketing cruciaal. Een sterke video marketing is een belangrijk ingrediënt voor succes. In deze blog lees je wat video marketing precies is én wat de eerste stappen zijn voor een effectieve video marketing.

 

Wat is video marketing eigenlijk?

Video marketing helpt je om van jouw video een sterke online commercial te maken. We zien dat steeds meer marketeers ervoor kiezen om video marketing in hun strategie te gebruiken. Ten opzichte van de traditionele commercials die op tv komen, is een commercial online vele malen goedkoper. Online kun je namelijk met de juiste video marketing technieken je publiek heel gericht aanspreken. Bij video marketing maak je onder andere gebruik van technieken zoals SEO en SEA.

 

Cijfers en feiten

Zoals we eerder al schreven, groeit de populariteit van video marketing onder marketeers. We zetten de feiten voor je op een rij:

  1. 95 procent van de bevolking tussen de 16 en 34 jaar bekijkt online video. Daarnaast doet 80 procent van de 50-60-jarige dit ook.
  2. In 2017 gebruikte 92 procent van de marketeers online video in hun strategie.
  3. De content die de afgelopen 30 jaar is uitgezonden op TV, is minder dan de video content die in de afgelopen 30 dagen op het internet is geüpload.
  4. 88 procent van de website bezoekers besteed meer tijd op een website wanneer deze video’s bevat.

 

Na het zien van deze feitjes is het waarschijnlijk geen verassing meer voor je: video marketing kan je conversie en naamsbekendheid verbeteren. Het is zelfs zo dat 65 procent van de YouTube campagnes zorgt voor een stijging van 17 procent van de brand awareness.

 

video marketing youtubeKracht bijzetten? Gebruik YouTube advertenties bij video marketing

Wanneer je je video marketing zo optimaal mogelijk wilt toepassen, kun je het beste YouTube advertenties gaan inzetten. Er zijn verschillende manieren om te adverteren met YouTube advertenties. Op YouTube kun je kiezen uit een bumperadvertentie of een TrueView advertentie. TrueView heeft 2 mogelijkheden, namelijk: TrueView InStream-advertenties en TrueView-advertenties met video discovery. Welke advertentiesoort het meest geschikt is, hangt af van het bedrijf. Hieronder beschrijven we voor jou de opties.

 

Een bumperadvertentie

Bumperadvertenties zijn advertenties die vóór, tijdens of na een video worden afgespeeld, deze kunnen maximaal 6 seconden duren. Omdat ze maar 6 seconden duren, heeft de kijker niet de mogelijkheid om deze weg te klikken. Wanneer je een bumperadvertentie wilt inzetten betaal je aan de hand van de kosten per duizend views (CPM). Een bumperadvertentie kan ervoor zorgen dat je naamsbekendheid en klantenkring wordt vergroot, je bereikt namelijk een groot publiek door middel van een korte en eenvoudige boodschap.

 

TrueView InStream advertentieEen TrueView InStream-advertentie

Bij een TrueView advertentie, die wordt afgespeeld vóór, tijdens of na een video, heeft de kijker de mogelijkheid om deze na 5 seconden weg te klikken. Dit maakt de eerste 5 seconden cruciaal, je wilt namelijk niet dat de kijker de advertentie niet interessant vindt en hierdoor weg klikt. Het voordeel aan een TrueView InStream-advertentie is dat er pas kosten bij komen kijken wanneer de kijker 30 seconden naar de video heeft gekeken of wanneer er interactie heeft plaatsgevonden. Interactie kan een klik naar de website of op de call-to-action button zijn. Hierdoor betaal je alleen voor de mensen die interesse in jou hebben getoond.

 

trueview advertentieEen TrueView-advertentie met video discovery

TrueView-advertenties met video discovery kun je zien in de zoekresultaten van YouTube, deze staan naast de gerelateerde video’s. Aan de hand van een miniatuurafbeelding met daarbij een tekst beslist een YouTube bezoeker of hij jouw advertentie wel of niet wilt zien. Net als bij een TrueView InStream-advertentie betaal je pas wanneer iemand op jouw advertentie heeft geklikt. Een voordeel hiervan is dat alleen de mensen die nieuwsgierig zijn geworden aan de hand van je miniatuurafbeelding op de advertentie zullen klikken.

 

Even resumé, video marketing is een goede manier om jouw video te tonen aan een zo groot mogelijk publiek, daarbij verhoogt het gebruik van video marketing je naamsbekendheid. Om je video marketing een extra boost te geven kun je kiezen voor YouTube advertenties.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Cooler Media.

Zie hier een marketing video als voorbeeld;

 

Ander gerelateerde artikels rond marketing: social media marketing

Comments are closed.