Website prijzen

Website prijzen

Website prijzen. Je kan je afvragen wat een website precies kost. Niemand die je hier een vast tarief voor kan geven of een website waar dit vastgesteld is. Elke webdesigner rekent zijn uren aan en komt dus steeds met een andere prijs. Het hangt ook af van wat ze precies van welk zullen verrichten. Is het enkel een website of zit er ook dienst na verkoop bij, webhosting en dergelijke meer.

De website prijzen kunnen dus nogal schommelen. Zelfs het verschil tussen een eenmanszaak en een bedrijf met enkele werknemers zal je al merken. De freelancer kan alleen werken en heeft niet dezelfde kosten dan een bedrijf. Maar in het bedrijf zitten meerdere professionals die alle kennis kunnen samenleggen. Dat kan handig zijn als je naast een website ook zoekmachine optimalisatie wil of webhosting en een domeinnaam.

website prijzenVraag eerst een paar offertes en vergelijk

Als je een website wil laten maken dan vraag je best enkele offertes aan. Dat kan je doen door een e-mail te sturen naar enkele bedrijven en freelancers. Eens je ze ontvangen hebt kan je beginnen vergelijken. Waar willen de webdesigners zich in onderscheiden. Je hoort vaak zeggen dat de goedkoopste niet altijd de beste keuze is en ook de duurste geen goede oplossing is. De middenmaat is dan de meest interessante optie. Maar je kan hier zelf een oordeel over vellen en voor de keuze gaan die jou het beste lijkt.

Een offerte is enkel nog maar een prijs. Je weet nog niet met wie je te maken hebt. Plan een gesprek in en leg je plannen uit. Dan kan je zien of ze de nodige kennis hebben om jouw website idee tot een goed einde te brengen. De uiteindelijke uitwerking moet er goed uitzien en klaar zijn voor zoekmachines. Een combinatie die meer en meer nodig is.