Op zoek naar een webdesigner in Izegem?

webdesign {gemeente}
huisstijl

Ben je als particulier, ondernemer of KMO op zoek naar een webdesigner in Izegem? Welkom bij WPDesign! Wij zorgen ervoor dat jouw firmarap en lucratief online is. Een website is een zekere noodzaak want duizenden potentiële kopers gaan dagelijks online op zoek naar producten, informatie of diensten. Met een geoptimaliseerde website van WPDesign kunnen deze kopers ook jou vinden!

Website check

Heb je al een website maar is het design antiek? WPDesign weet perfect hoe de bezoeker denkt en waaraan een nieuwe website moet voldoen. Met onderstaande check weet je

meteen of ook jouw website aan renovatie toe is.

Een website moet:

website laten maken {gemeente}

{Snel} laden

Makkelijk navigeren

Rustig kleurenpalet hebben

Indeling volgens neuropsychologie hebben

Actieknoppen hebben

Bezoeker in één blik laten zien waarover de website gaat

Estethisch logo & design hebben voor een professionele uitstraling

Mobielvriendelijk zijn

WPDesign zorgt voor heel wat ondernemers en particulieren in Izegem dat hun website aan deze karakteristieken voldoet. Zo kunnen zij met veel trots hun bedrijf of vrijetijdsbesteding representeren.

Voordelige website = veilig?

webdesign tips

Misschien vraag jij je nu wel af of een lucratieve en getrouwenswaardige website wel vertrouwd  is. Zonder aarzeling, JA! Om ons te distingeren op de webdesign markt in Izegem kan dit slechts door onze prijzen aangrijpend en goedkoop te houden, zonder in te boeten op kwaliteit en service. Er zijn webdesign- en grafische  agency’s die meer dan €750 vragen voor een standaard website en €100 of meer maandelijkse kosten aanrekenen.Regelmatig zit je ook voor meerdere jaren contractueel aan hen vast. Dit is helemaal niet hoe WPDesign tewerk gaat. Elk jaar opnieuw kies je zelf of je met ons verder gaat of niet.

Bekijk ook even de reviews van een bedrijf. Zo heeft bijvoorbeeld WPDesign al heel wat reviews of beoordelingen ontvangen van klanten.

Wp design kan ik alleen maar aanbevelen aan iedereen. Heino werkt snel, accuraat en geen enkele vraag is te veel. Ikzelf kon een beetje overweg met WordPress, maar niet voldoende om een website van A-Z te bouwen. Een website had ik al maar ik wou deze overzetten naar Wp en Heino heeft mij daar fantastisch mee geholpen, en dit aan een zeer betaalbare prijs!Zijn video tutorials, hoe je bepaalde zaken in de toekomst zelf kan aanpassen, zijn to the point en zeer leerrijk. Dank u wel Heino!
carlo gialloreto
carlo gialloreto
13:14 24 Apr 20
Super goeie service voor de aanmaak van onze site! Betaalbaar en correct! We zijn heel erg tevreden!
Nele Therry
Nele Therry
09:01 20 Feb 20
Heino, langs deze wil ik u graag danken voor de fijne samenwerking. Mijn project heb je tot een goed einde gebracht. Let wel dit gaat hem niet over de opmaak/opvolging/ontwikkeling van 1 site maar meerdere sites zoals je weet. De creatieve mogelijkheden zijn enorm, jouw inzet is altijd grenzeloos (dag en nacht) en je denk altijd mee met de klant én bovendien altijd met een glimlach! Daaank VLG
Glenn Vanlerberghe
Glenn Vanlerberghe
15:50 04 Feb 20
Correct, snel en to the point. Wat je mag verwachten van een goede IT’er!
Karel De Vuyst
Karel De Vuyst
07:09 19 Dec 19
WPDesign heeft een super leuke webshop gemaakt voor ons aan een betaalbare prijs. Heel goede service . Echt TOP. !!!!
Kurt Waelkens
Kurt Waelkens
19:37 29 Nov 19
WPDesign heeft een mooie website gemaakt voor ons bedrijf, werkt snel en betaalbaar.Bedankt.
Emmerson Van messem
Emmerson Van messem
10:59 10 Jun 19
Heino van WP design is een zeer goed in wat hij doet. Absoluut een aanrader!
Sumeyya Ata
Sumeyya Ata
08:05 18 Mar 19
zeer goede samenwerking. Heel tevreden over u diensten. super dank
kar bab
kar bab
13:32 21 Feb 19
Heino van WPDesign heeft reeds 3 websites voor mij gemaakt.Steeds met hetzelfde enthousiasme en dezelfde inzet en aan een zeer betaalbare prijs.Je krijgt hier echt waar voor je geld.Het is werkelijk alsof hij de website voor zichzelf maakt.Geen inspanning is hem teveel.Steeds luistert hij naar opmerkingen en houdt hij er rekening mee.Bovendien denkt hij met je mee en is hij steeds bereikbaar en vriendelijk.Heino is werkelijk iemand die zijn job met passie doet.
koen espeel
koen espeel
11:00 09 Feb 19
Ik dank u heino.het was zeer interessant en aangenaam .ben echt content wat u uit de bus haalt.
Osman Dogan
Osman Dogan
13:04 18 Jan 19
Zeer tevreden over de service van WP Design! Vlotte en aangename samenwerking, onmiddellijke reactie bij vragen. Denkt mee met zijn klanten. Wij zijn alvast zeer tevreden over het resultaat onze website!
Fabulous you BVBA
Fabulous you BVBA
19:55 22 Dec 18
Alles direct gedaan zoals ik het wou en geen probleem voor aanpassingen te vragen
PRO DJ Jurgen
PRO DJ Jurgen
10:27 12 Oct 18
Aangename klantervaring en vlotte samenwerking! De fysieke afstand vormde allesbehalve een barrière dankzij de duidelijke video’s.Technische uitdagingen werden aangepakt en tijdig opgelost. Verdiende aanbeveling!
Wouter Fransis
Wouter Fransis
07:33 06 May 18
Top kwaliteit en zeer vriendelijk
Tom Van Cauwenberghe
Tom Van Cauwenberghe
08:17 08 Mar 18

Webdesign in
Izegem

WPDesign is jouw partner voor eigentijds en betaalbare websites in Izegem. Met onze bekwaamheid en kennis lanceren we in no time een professionele website die volmaakt  overeenkomt met je zaak.

Inbegrepen zijn:

  • Ontwerp website
  • 1ste jaar gratis hosting & domeinnaam
  • Gebruiksvriendelijk beheersysteem
  • Vindbare website die geoptimaliseerd is voor Google
  • Responsive design
  • Zelf tekst en foto’s aanpassen

Kies vandaag nog voor een premium website van WPDesign. Voor je het weet staat je bedrijf  live en wordt jij 24u/24u gevonden, ook wanneer je slaapt of met vakantie bent, klinkt ideaal toch?

WPDesign.be is in Waregem gelegen. Wij kunnen onze services in geheel Vlaanderen leveren, en dus ook in Izegem. Contacteer ons vandaag voor meer info.

Klik hieronder op de Google maps kaart op Groter weergeven en geef in als routebeschrijving,
Kortrijkseweg 393, 8791 Waregem.

De 20 beste tips voor een nieuwe website laten maken

Tip 1: Kies de beste domeinnaam

Een domeinnaam is het cruciaalste onderdeel van het adres van een website. Mensen moeten gemakkelijk met de domeinnaam kunnen communiceren. Gebruik daarom een taal die gemakkelijk uit te spreken en te spellen is en vermijd interpunctie en jargon. Het is ook belangrijk om niet je specifiek product in de domeinnaam te zetten als je bedrijf zal groeien naar andere bedrijfssectoren.

Tip 2: Gebruik een schaalbare en veilige webhosting

Na je domeinnaam is de volgende stap het vinden van de beste webhosting voor je site. Een webhosting, voor degenen die niet bekend zijn, is een dienst die je website op het internet houdt. Wanneer een persoon je domein bezoekt – bijvoorbeeld als ze ernaar zoeken op Google – worden ze doorgestuurd naar de site die eraan gekoppeld is op je hosting account.

Tip 3: Stel een ontwerp op dat eenvoudig en elegant is

Het creëren van een knap, uitnodigend ontwerp is een van de relevantste zaken om te overwegen tijdens het creatieproces van een website. Een goed ontwerp is schoon, gemakkelijk te begrijpen en heeft een eenvoudige navigatie. Bovenal zorgt een strak ontwerp ervoor dat bezoekers zich kunnen concentreren op de waarde van je merk en de inhoud, in plaats van afgeleid te worden door afleidende illustraties en ovedreven hoeveelheden tekst. Consumenten leggen herhaaldelijk een verband tussen het ontwerp van een website en de kwaliteit van een bedrijf of product. Het aanbieden van een aangename gebruikerservaring die bezoekers motiveert om terug te komen, vereist dan ook een eenvoudig ontwerp.

Tip 4: Zorg voor een effectief kleurenschema

Bezoekers miskennen het belang van kleurenpaletten. Kleuren kunnen een scala aan emotionele reacties opwekken, met inbegrip van rust, ontspanning, en ergernis. Het is cruciaal om na te denken over de bijzonderheid van je onderneming, de doelgroep, branding, en kleur als het gaat om het kiezen van kleuren in je website design. Welke kleuren denk je dat jouw doelgroep zou willen? Is je kleurenschema overheersend of aanlokkelijk voor het oog als het overeenkomt met je logo en branding? Wil je een dynamisch oranje gebruiken of een professioneel, rustgevend blauw om de stem van je brand te communiceren? Wat je beslissing ook is, als je de tijd neemt om de beste kleurenselecties te analyseren, laat je een positieve indruk achter op je bezoekers.

Tip 5: Zorg voor een sterke branding

Alle bedrijven, groot en klein, hebben een sterk brand nodig. De algemene indruk van een kijker wordt beïnvloed door het ontwerp en de plaatsing van het logo van je merk. Professioneel gemaakte logo’s trekken succesvol de aandacht van de koper en bieden een onmiskenbaar weergave van de stem van het merk. Kies een duidelijke plaats op je site voor bezoekers, zoals de linkerbovenhoek, omdat dit de plaats is waar het oog van nature begint te zoeken op een website. Consideer om hetzelfde logo te gebruiken op verpakkingen, drukwerk en merkartikelen om de identificatie van je brand verder te versterken. Klanten krijgen een geïntegreerde en gedenkwaardige merkervaring wanneer de branding van een firma stelselmatig is.

Tip 6: Begrijp je doelgroep

Als je begint met het ontwerpen van je merk, moet je bedenken wie je probeert aan te trekken. Niet alle doelgroepen hebben dezelfde interesses of houden zich met dezelfde zaken bezig. Als je een website wil creëren die je doelpubliek aanspreekt, moet je eerst begrijpen wat mensen motiveert om actie te ondernemen. Maak geen assumties. Maak buyer persona’s op basis van enkele van je grootste consumenten. Dit zal de mensen herkennen die waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in je brand, branche of artikelen. Je zal in een betere positie zijn om een nuttige website te ontwikkelen als je hun pijnpunten en motivatoren begint te begrijpen.

Tip 7: Bepaal de doelstellingen van je website

Zodra je hebt bepaald wie je op de markt bent, moet je bepalen wat je met je website doet. Niet alle firma’s gebruiken hun website om de verkoop te motiveren. Sommige bedrijven gebruiken hun website om hun naamsbekendheid te vergroten of om kopers te helpen die online op zoek zijn naar informatie over specifieke goederen. Je kan zelfs ondervinden dat je doelstellingen veranderen naarmate je groeit en de eisen van je onderneming veranderen. Elke doelstelling moet goed worden omschreven, anders zal je niet in staat zijn om te bepalen of je website een succes was of niet. En, als je niet alleen de meest grondige prioriteiten stelt, zal je je verdeeld voelen over te veel doelen.

Tip 8: Behoud je stijl

Wat je op één pagina doet, moet ook op andere pagina’s van je website worden toegepast. Je website moet een uniforme look hebben in afbeeldingen, tekst, knoppen en andere factoren. Je kan ook proberen verschillende talen en vertalingen aan je website toe te voegen, maar houd in gedachten dat dit een aanzienlijke hoeveelheid extra inspanning zal vergen.

Tip 9: Zorg voor een goede functionaliteit

Er zijn een paar dingen om over na te denken als het gaat om de werking. Functioneert de website? Zijn er problemen met het laden van de website of zijn er gebroken links? Zijn de veiligheidsvoorzieningen van de site voldoende voor de vereisten van je onderneming? Afgezien van deze bruikbare punten, is het van noodzakelijk belang om de functies van je website te bekijken vanuit het oogpunt van de gebruiker. Zijn de contactformulieren, enquêtes en elementen voor consumentenfeedback op je site bruikbaar? Een consument kan je site verlaten vanwege een of meer van deze functionele problemen.

Tip 10: Zorg voor korte laadtijden

Niets ergert consumenten meer dan trage laadtijden tijdens het zoeken naar informatie online. Klanten kunnen als gevolg van dit probleem gans worden afgewezen. Door je website van tevoren te testen, kan je mogelijke problemen met de laadtijd identificeren, die vervolgens kunnen worden aangepakt voordat de site officieel wordt gelanceerd. Als je website eenmaal is gelanceerd, evalueer hem dan meermaals om de klantenbinding te verhogen en een heerlijke gebruikerservaring te bieden. Bezoekers krijgen de informatie die ze willen wanneer ze die willen dankzij rappe laadsnelheden. Als je site niet aan de verwachtingen voldoet, doet de site van een concurrent dat wel.

Tip 11: Zorg voor een duidelijke navigatie

Klanten zullen misschien vertrekken en nooit meer terugkomen als je website onduidelijk en moeilijk te scrollen is. Voer een solide site-evaluatie uit alsof je een nieuwe bezoeker bent om de efficiëntie en aantrekkelijkheid van de navigatie van je site te versterken. Let op welke navigatiestromen zinvol zijn en welke niet. Een sitemap is een techniek om het bezoekers gemakkelijker te maken om op je site te surfen (en om zoekmachines te helpen je site te scannen). Bovendien kan het versterken van de kwaliteit van de online aanwezigheid van je merk door de navigatie te vergemakkelijken door overbodigeof ineffectieve pagina’s te verwijderen, de laadtijd verkorten.

Tip 12: Maak eenvoudig te gebruiken menu's

Het is ook van fundamenteel belang om je website niet te overladen met opties. Een goede vuistregel is om niet meer dan vijf uitklapbare tabbladen op je homepage te plaatsen, maar hoe minder hoe beter. Veel opties kunnen verwarrend zijn voor bezoekers, of ze kunnen rommelig en niet gefocust overkomen. Overweeg om keuzes zoals “Contact”, “Openingstijden” en “Over ons” in het voettekstmenu te zetten om ruimte op je site vrij te maken als je extra paginalinks nodig hebt.

Tip 13: Zorg voor een goede bruikbaarheid

Gemakkelijk te gebruiken websites zullen eerder de aandacht van de klant trekken en verkoop genereren. Door product- en service-informatie op een duidelijke, beknopte manier weer te geven, kan de gebruiksvriendelijkheid worden verbeterd. Zorg ervoor dat je website alle elementen bevat die een consument nodig heeft om gebruiksvriendelijk te zijn. Moeten bezoekers die je blog lezen en zich willen aanmelden voor een e-mailabonnement, zoeken naar het opt-in formulier? Is het gemakkelijk om je contactinformatie te vinden? Is het ontwerp van je website bevorderlijk voor social sharing en een grotere betrokkenheid bij je brand? Als het gaat om het versterken van de gebruiksvriendelijkheid van je website, moet je rekening houden met een aantal cruciale factoren.

Tip 14: Maak je website mobielvriendelijk

Om effectief te zijn, moet een website mobiel responsief zijn. Als potentiële klanten op een mobiel apparaat op je site komen en deze moeilijk te lezen of te navigeren vinden, kan het zijn dat ze je links laten liggen ten gunste van een concurrent. Bovendien heeft een slechte mobiele gebruikerservaring een impact op de ranking van je website in zoekmachines. Het is van cruciaal belang dat je website er goed uitziet op een mobiel apparaat als je jouw rankings wil verbeteren en meer bezoekers wil aantrekken. Gelukkig bieden de meeste webdesigndiensten standaard een mobielvriendelijke versie van je site aan, of zelfs een responsief webdesign dat geschikt is voor alle apparaten, inclusief tv’s en tablets.

Tip 15: Zorg goed voor je 404's (error)

Hoewel zoekmachines je niet zwaar straffen voor zachte 404-fouten (pagina niet gevonden), zullen gebruikers dat wel doen. Wanneer een gebruiker een link of een afbeelding benadert, verwacht hij dat deze hem naar de volgende locatie leidt die hij wil bezoeken. Simpel gezegd, het bekijken van een 404-foutpagina irriteert je bezoeker en zorgt ervoor dat ze heroverwegen om tijd op je website door te brengen (terwijl ze waarschijnlijk ergens anders heen zouden kunnen gaan voor een rappere oplossing). Het tegenkomen van 404’s, naast slechte laadtijden van pagina’s, is een zeer vervelende gebeurtenis voor een bezoeker en onderbreekt hun reis door je website volledig.

Tip 16: Plaats een call-to-action

Bezoekers zullen eerder contact opnemen met je onderneming als je oproepen tot actie op je website hebt staan. Een aangename aanbeveling zoals “Neem onmiddellijk contact met ons op!” laat zien dat je firma geïnteresseerd is in het opbouwen van een band met de bezoekers. Het is van essentieel belang dat de oproepen tot actie passen bij de mate van interactie die een bezoeker met je bedrijf heeft. Als ze nieuw zijn bij je bedrijf, vraag ze dan om zich in te schrijven voor je e-mailnieuwsbrief. Misschien zullen ze het op prijs stellen om deel te nemen aan het loyaliteitsbeloningsprogramma van je merk als ze al een toegewijde consument zijn. Plaats altijd een oproep tot actie op elke pagina, ongeacht wat je mensen vraagt te doen op je site.

Tip 17: Beantwoord vragen van consumenten

Mensen zullen vragen hebben, daar kan je zeker van zijn. Zorg ervoor dat je website een rubriek bevat voor het beantwoorden van vragen van bezoekers (zoals een FAQ) of een contactformulier waarmee mensen onmiddelijk contact met je kunnen opnemen.

Tip 18: Vind koppen (titels) die echt voor je werken

Onderschat de invloed van een fatsoenlijke kop of subkop niet. Ze kunnen de interesse van de klant wekken en hem betrokken houden zonder afhankelijk te zijn van prachtigeillustraties of videobestanden. Een slecht geschreven kop of subkop is een gemiste kans om de aandacht van de lezer te trekken. Je moet ervoor zorgen dat je titels beschrijvend zijn. Het informeert de consument precies wat je aanbiedt en hoe het aan hen zal worden geleverd! Het maakt de bezoeker niet alleen duidelijk waar de rubriek over gaat, maar het kan ook je SEO-score enorm versterken.

Tip 19: Produceer juiste en aantrekkelijke inhoud

De kwaliteit van je inhoud beïnvloedt hoelang mensen op je site blijven en hoe waarschijnlijk het is dat ze terugkomen. Het maken vanopwindend en goed op feiten gecontroleerd inhoud is van noodzakelijk belang om de concurrentie voor te blijven. De autoriteit en eerlijkheid van het materiaal van een site, evenals de tijd die de meeste mensen besteden aan het bekijken ervan, zijn factoren in de zoekrangschikking van Google. Probeer content te ontwikkelen dat specifiek is voor je niche.

Tip 20: Presenteer aanvullende bedrijfsinformatie

Neem, zonder overdreven reclame te maken, wat content op over je zaak, zodat consumenten een idee krijgen van wie je bent. De “over ons” pagina kan enorm nuttig zijn in die zin dat het website bezoekers een glimp geeft van de overtuigingen van het bedrijf, hoe lang het al actief is, de belanghebbenden, en hoe de zaak werkt, naast een overvloed aan andere informatie waarvan je denkt dat het kan helpen vertrouwen te wekken. Door deze informatie op een samenvattende manier weer te geven, kunnen websitebezoekers een idee krijgen van hoe het er in je onderneming aan toe gaat en kunnen ze dat rapport gaan opstellen dat nodig is voor de ontplooien van relaties.

Tip 21: creëer een blog die actief is

Consumenten kunnen op de hoogte blijven van de nieuwste producten, bedrijfsevenementen en industrie nieuws met behulp van een on-site blog. Een blog op je website is een sublieme  aanpak om je publiek te betrekken, vooral als je postings hen motiveren tot interactie met je bedrijf. Consumenten zullen op de hoogte blijven van de idealen van je merk en de bereidheid om communicatie te bevorderen als je jouw blog meermaals bijhoudt. Je onderneming wordt een veilige berucht bron en een specialist in de branche door de lezers aanhoudend te voorzien van recente,waardevolle en onderhoudende informatie.

Tip 22: Zorg voor een code die eenvoudig te lezen en te begrijpen is, maar die ook zoekmachinevriendelijk is

Het is fundamenteel om duidelijke, SEO-vriendelijke code te hebben, of je nu nieuwe webpagina’s maakt of oude verhoogt. Je kan je totale rendement op de investering versterken door de moeite te nemen om de code van je website te verhogen. Door zoekmachine spiders een duidelijk beeld te geven van de inhoud van je site. Voor sommige CMS-systemen, zoals WordPress, zijn plug-ins beschikbaar die het proces van het opschonen van code en het versterken van zoekmachineresultaten eenvoudiger maken. WordPress is een voortreffelijk hulpmiddel voor bedrijven die bezoekers naar hun websites willen trekken, omdat het minimale codeer-ervaring vereist.

Tip 23: Zorg voor integratie met sociale media

Integratie van sociale media is niet langer een nieuwigheid, het is eenvereiste. Ondernemingen zonder social media-integratie lopen het risico te profiteren van wat wordt vergeleken met moderne mond-tot-mondreclame, aangezien technologie het delen van informatie toegankelijker maakt. Consumenten kunnen sociale media gebruiken om hun merk te adverteren,beoordelingen te geven en op de hoogte te blijven van het laatste nieuws van je onderneming. Met de opname van social sharing-knoppen op je website kan je snel geschreven en visueel materiaal verspreiden, waaronder productfoto’s en merkvideo’s, op sites als Facebook, Twitter, Pinterest en LinkedIn.

Tip 24: Zorg voor doeltreffende beveiliging

Naarmate de technologie vordert, ontstaan er steeds nieuwe en zwaardere beveiligingsgevaren, die een risico vormen voor de integriteit van uw website. Websites moeten beveiligingsinbreuken aan zowel de voor- als de achterkant voorkomen, van malware en virussen tot schadelijke toepassingen en het gevaar van hackers. Om consumenteninformatie te beveiligen, vereisen websites die zijn ontworpen om online transacties uit te voeren, zoals e-commercesites, extra veiligheidsmaatregelen. Bedrijven moeten SSL-certificaten op hun websites hebben om het risico van browser gebaseerde aanvallen te verminderen. Het is belangrijk om tijdens de ontplooien na te gaan welke beveiligingselementen in de basis en het ontwerp van je site zijn opgenomen. Ondernemingen moeten ook dikwijls veiligheidsinspecties uitvoeren of samenwerken met een professioneel beveiligingsbedrijf.

Tip 25: Toon testimonials en case studies

Het tonen van materiaal waarin huidige en/of vorige consumenten worden voorgesteld is een van de sterkste middelen om vertrouwen te wekken, vooral vanuit een B2B-standpunt. Ze dienen als sociaal bewijs dat je de beloften die je doet over je producten of diensten kan, hebt en zal waarmaken. Recensiesites van derden, zoals Trustpilot en Google Reviews, zijn ook van cruciaal belang bij het wekken van vertrouwen; zodra recensies op deze platforms zijn verkregen, kunnen ze op de website worden vermeld.

Tip 26: Zorg voor offsite reviews

Lokale zoekopdrachten hebben een groter belang gekregen als gevolg van de aanpassingen van het zoekalgoritme van Google. Recensiesites zoals Google en Yelp kunnen nuttig zijn bij het genereren van kwalitatieve leads voor ondernemingen. Klanten worden nu vaak geconfronteerd met recensies over een bedrijf op de eerste pagina van de zoekmachineresultaten wanneer ze zoeken naar een lokaal onderneming of product. Het verkrijgen van beoordelingen op websites van derden versterkt de reputatie van uw onderneming, terwijl klanten gemakkelijk meer te weten kunnen komen over de tevredenheid van klanten over je merk. Zorg ervoor dat je jouw bedrijfsprofiel claimt op reviewsites van derden zoals Google en Yelp, zodat bezoekers reviews over je organisatie kunnen plaatsen. Google heeft het eenvoudig gemaakt om de recensies op je Google+ bedrijfspagina te koppelen aan je website. Je kan zoeken naar je bedrijfspagina en er een maken als deze nog niet bestaat als je een Google+-account en een kwalificerend adres voor je firma hebt. Je Google+ bedrijfsprofiel zal worden gekoppeld aan je website wanneer deze in de SERP’s verschijnt, zodra Google heeft geverifieerd dat je de eigenaar bent.

Tip 27: Zorg dat je teamleden bekend zijn

Je teamleden bekend maken bij websitegebruikers is ook een slim idee in de poging om dingen persoonlijker te maken voor de bezoeker. Er is geen vervanging voor het geven van een gezicht aan een organisatie. Ongeacht de grootte van je organisatie, zorg ervoor dat je een “maak kennis met het team” pagina hebt; als je organisatie groot is, bevolk de pagina dan met belangrijk en klantgericht personeel. Overweeg om de gezichten van je personeel te gebruiken op belangrijke sites voor bekendheid, waarbij de blog, diensten en contactpagina uitstekende keuzes zijn.

Tip 28: Toon je werk

Nu je weet hoe je een website moet maken en enkele zinvolle tips hebt over wat

exceptioneel webdesign

distingeert van slecht, kan je beginnen met het maken van uitstekende sites die een groot aantal mensen aantrekken! Het is van fundamenteel belang om je beste website ontwerpen in je internet portfolio op te nemen.

Tip 29: Creëer een eenvoudig contact

Op enkele excepties na moet elke bedrijfswebsite, ongeacht de grootte of stijl, contactinformatie bevatten. Dit kan een e-mailadres zijn, een telefoonnummer, een fysieke locatie, social media-accounts, of al het bovenstaande. Hoe meer aanbiedingen je bezoekers biedt om contact met je op te nemen, hoe meer ze geneigd zijn om dat te doen.

Tip 30: Integreer een contactformulier

Tenslotte, bij je contactinformatie moet er steeds een contactformulier worden opgenomen. Het kan zijn dat mensen contact met je willen opnemen, maar dat niet kunnen omdat ze geen toegang hebben tot hun primaire e-mailprogramma of om wat voor motief dan ook niet in staat zijn om op je e-maillink te klikken. Een contactformulier stelt mensen in staat een bericht in te dienen, ongeacht waar ze zijn of welk type apparaat ze gebruiken.